Innovation, Kvalitet, Planlægning

Vigtige trends i rengøringsbranchen, du bør holde øje med i 2024

bæredygtig rengøring

2024 banker på døren, og ind kommer et år med nye krav, udfordringer og spændende muligheder i rengøringsbranchen. Vi har identificeret fire centrale områder, som vil forme fremtiden for din rengøringsvirksomhed, og som er afgørende for din fremtidige succes: bæredygtig rengøring, ny lovgivning om tidsregistrering, teknologisk udvikling, og vigtigheden af medarbejdere. 

Disse områder er ikke kun vigtige for at holde trit med konkurrencen, men de vil også bane vejen for en innovativ fremtid i rengøringsbranchen.

Bæredygtig rengøring: En nødvendighed i 2024

I 2024 er bæredygtighed ikke bare en trend – det er blevet et centralt fokuspunkt. Flere rengøringsvirksomheder har allerede omfavnet miljøvenlige rengøringsmidler og bæredygtige praksisser, drevet af både kundernes stigende krav og en voksende global bevidsthed om miljøets tilstand.

Med indførelsen af nye regler i 2024, som kræver store virksomheder at rapportere om deres miljøpåvirkning, har bæredygtig rengøring skiftet fra at være en konkurrencefordel til en nødvendighed. Den rengøring, du leverer, bliver en integreret del af dine kunders samlede bæredygtighedsregnskab.

Vi ser allerede en tendens til, at både private og offentlige kunder stiller grønne krav i udbud på rengøringsområdet. En bæredygtig forretningsmodel bliver derfor ikke kun vigtig for de største rengøringsvirksomheder, men også for mindre virksomheder i branchen for at bevare eksisterende kunder og tiltrække nye.

En bæredygtig forretningsmodel indebærer en forpligtelse til at tage hensyn til miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter. Dette spænder fra anvendelsen af miljøvenlige rengøringsprodukter til at optimere ressourceforbruget og forbedre arbejdsprocesser.

Ved at integrere bæredygtige løsninger og teknologier kan din virksomhed ikke blot reducere miljøpåvirkningen, men også fremstå som en ansvarlig og attraktiv leverandør af rengøring for kunderne.

Ny lov om tidsregistrering

Ny lov om tidsregistrering: Fremskridt for bedre arbejdsdokumentation

Den kommende lov om tidsregistrering, der træder i kraft i juli 2024, medfører betydelige ændringer for danske arbejdsgivere, herunder rengøringsvirksomheder. Loven kræver, at alle virksomheder implementerer et system, der nøjagtigt måler og dokumenterer hver medarbejders daglige arbejdstid. Selvom dette kan virke udfordrende og som en form for medarbejderovervågning, bringer det faktisk betydelige fordele.

Ved at have et klart og gennemsigtigt tidsregistreringssystem viser din virksomhed sit klare engagement i retfærdige og lovlige arbejdsmetoder. Dette opbygger ikke kun tillid blandt dine medarbejdere, men giver også dine kunder sikkerhed for, at den service, de betaler for, leveres effektivt og ansvarligt.

Derudover muliggør et velfungerende tidsregistreringssystem bedre kontrol over arbejdstid og kvalitet samt hjælper med at identificere og rette ineffektive arbejdsprocesser. Selvom overgangen til dette nye system kan kræve tid og ressourcer, er det vigtigt at huske, at det på lang sigt vil styrke din virksomheds omdømme som en ansvarlig og pålidelig rengøringsudbyder. Ved at fokusere på de positive aspekter som øget gennemsigtighed, fair arbejdsforhold og forbedret servicekvalitet, kan du hjælpe med at lette overgangen og sikre, at både dine medarbejdere og kunder ser værdien i disse ændringer, hvilket er afgørende for at skille sig ud i en konkurrencepræget branche.

robot rengøring

Fra mopper til robotter: Rengøringens teknologiske evolution

Teknologiske fremskridt spiller en afgørende rolle som redskab i mødet med de nye krav inden for grønne tiltag og dokumentation. Teknologien kan blive din trofaste følgesvend i mødet med disse nye krav.

  • Robotter har revolutioneret rengøringsindustrien ved at automatisere rutineopgaver som støvsugning og gulvvask. De kan arbejde døgnet rundt, hvilket frigør medarbejdere til mere specialiserede opgaver.
  • IoT-enheder som sensorer og smarte rengøringsmaskiner giver realtidsdata om arbejdstider og miljøforhold. Dette gør det muligt for virksomheder at optimere rengøringsplaner og ressourceallokering.
  • Software til automatisering af driftsopgaver spiller en central rolle ved at muliggøre planlægning, overvågning og dokumentation af rengøringsprocesser. Denne teknologi samler alle relevante data ét sted, hvilket sikrer nem adgang og tilgængelighed.

Den kombinerede anvendelse af disse teknologier giver rengøringsvirksomheder mulighed for at opfylde de nye krav om dokumentation og samtidig forbedre deres effektivitet og bæredygtighed.

uddannelse rengøring

Medarbejdere og teknologi: En stærk alliance i rengøringsbranchen

Teknologien kan ikke erstatte menneskelig arbejdskraft i rengøringsbranchen. Uddannelse og fastholdelse af medarbejdere spiller stadig en afgørende rolle. I december 2023 fejrede vi “Rengøringsassistenternes Dag” for at værdsætte vores dygtige rengøringsassistenter – og det er allerede besluttet at fejre denne dag igen i 2024 – på den første mandag i december.

Ved at tilbyde løbende træning og udviklingsmuligheder, styrker du ikke kun din virksomheds servicekvalitet, men øger også medarbejderloyaliteten og fastholdelsen.

Medarbejdernes færdigheder og motivation er afgørende for at maksimere teknologiens potentiale og skabe en stærk og fremtidsorienteret rengøringsvirksomhed.

Hvis du har tosprogede medarbejdere anbefaler vi dig artiklen: Medarbejderudvikling for tosprogede – øget trivsel på arbejdspladsen.

trends i rengøringsbranchen

Ved at forstå og integrere disse elementer i din forretningsstrategi (bæredygtighed, tidsregistrering, teknologisk udvikling og medarbejderfokus), positionerer du din virksomhed ikke kun for at imødekomme de nuværende udfordringer, men også for at skabe en robust og fremtidssikker virksomhed. Din evne til at tilpasse dig og vokse med disse forandringer vil være afgørende for din succes og evne til at gøre en positiv forskel i rengøringsbranchen.


Del artikel

Har du hørt det nyeste?

Ved at indtaste e-mail og klikke jo tak, tillader du at vi må sende information om nye blogindlæg samt nyhedsbreve til dig.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen. Vi deler aldrig dine kontaktoplysninger med andre.