Kvalitet, Planlægning, Rådgivning

3 tips til et godt arbejdsmiljø

godt arbejdsmiljø

Medarbejdertrivsel er altafgørende for at yde en god service i høj kvalitet. Et godt arbejdsmiljø er værd at bruge tid og ressourcer på, da det på den lange bane kan nedsætte antallet af sygedage, og i værste tilfælde langtidssygemeldinger hos de ansatte. 

De fleste voksne mennesker bruger størstedelen af deres tid på at gå på arbejde. Derfor er det ikke irrelevant, om man trives på sin arbejdsplads. Et godt arbejdsmiljø handler både om de fysiske og psykiske rammer. Et godt fysisk arbejdsmiljø er forudsætningen for, at udføre et godt stykke arbejde. 

Det fysiske arbejdsmiljø handler både om de lokaler man arbejder i, og de redskaber man har til rådighed. Det skal være let at tilgå alle maskiner og produkter, så medarbejderen ikke skal ud i ukomfortable stillinger, for at få fat i redskaberne. I rengøringsbranchen er det vigtigt, at miljøet er sikkert. Der skal være det nødvendige beskyttelsesudstyr, hvis der skal arbejdes med stærke rengøringsmidler. 

Et godt psykisk arbejdsmiljø er ikke nødvendigvis det samme for alle. Overordnet er god ledelse og kommunikation en grundsten i det gode arbejdsmiljø. Hvis medarbejderne let komme i kontakt med både ledelse og kollegaer, er der grobund for et godt sammenhold.  

Vi har samlet 3 tips, du kan bruge i din rengøringsafdelingen, så I kan opnå et bedre fysisk og psykisk arbejdsmiljø.

Tip 1 – Husk at kroppen er arbejdsredskabet

Klager dine medarbejdere over ondt i led og knogler?

Det er vigtigt, at medarbejderen har respekt for de korrekte arbejdsstillinger og korrekt brug af hjælpemidler. Har din medarbejder allerede en skavank, skal der tages hånd om dette, da det ellers kan ende i en langtidssygemelding. 

Tip 2 – Benyt hjælpemidlerne korrekt

Husker medarbejderen at indstille arbejdsredskaberne til deres krop?

Et godt arbejdsmiljø omfatter også korrekt brug af udstyr, samt introduktion og vejledning til disse. Husk at minde dine medarbejdere om, at de skal indstille udstyret til deres krop. Sørg altid for, at brugsanvisninger og vejledninger er let tilgængelige for medarbejderne. Billeder og video kan også være en hjælp, så alle forstår at indstille redskaberne korrekt.

EMU Danmarks læringsportal har lavet 12 gode videoer til en korrekt arbejdsstilling, og korrekt brug af hjælpemidler.

Tip 3 – Hold kontakt til dine medarbejdere

Har medarbejderen arbejdsdage uden kontakt med kollegaer eller ledelse?

For et godt psykisk arbejdsmiljø, er det vigtigt med et godt sammenhold blandt medarbejderne. Jo bedre sammenhold og samarbejde, jo bedre bliver rengøringen og rengøringskvaliteten.

Det kan være en udfordring at holde kontakten til medarbejderne, når man sidder som driftleder på et kontor, og alle medarbejdere er spredt på forskellige lokationer. Det er der heldigvis råd for. Med CleanManager holder du let kontakten til medarbejderne, du kan følge med i deres arbejdsdag og se hvornår de møder og afslutter arbejdet. Du kan også let sende beskeder til en eller flere medarbejder, eller give dem automatisk besked, hvis der sker ændringer i deres arbejdsopgaver.

Del artikel

Har du hørt det nyeste?

Ved at indtaste e-mail og klikke jo tak, tillader du at vi må sende information om nye blogindlæg samt nyhedsbreve til dig.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen. Vi deler aldrig dine kontaktoplysninger med andre.