Hygiejne, Kvalitet

3 tips til en bedre vinduespolering

bedre vinduespolering

Vinduer er udsat for lidt af hvert året rundt. Regn, blæst, mados og fedtefingre sætter sine spor. Havudsigt eller ej – så er det rart med rene vinduer. Så hvordan pudser du vinduerne bedst og undgår striber? Vi giver dig 3 gode tips til bedre vinduespolering.

Hvert år afholdes der DM i vinduespolering. Vi kan ikke love dig, at du bliver den næste Danmarksmester. I hvert fald ikke i morgen. Men vi har samlet 3 tips til, hvordan du kan opnå en bedre vinduespolering. 

Det handler kort sagt om øvelse og det rigtige udstyr. Selv med massere af øvelse, kan du blive ved med at se striber, hvis udstyret ikke er i orden. På den anden side kan du også sagtens lave striber med det rigtige udstyr, hvis du ikke gør dig umage.

Det skal du bruge til at vaske vinduer

  • En spand 
  • Opvaskemiddel og vand
  • En svamp 
  • En skraber med gummi
  • En tør klud

Og nu til de 3 tips, der kan gøre din vinduespolering bedre:

Tip 1 – Den perfekte sæbeblanding

Har du fundet den rette balance mellem vand og sæbe?

Et grundlæggende element i en god vinduespolering er den helt rette sæbeblanding, og her kan du faktisk bruge helt almindeligt opvaskemiddel. Test din sæbeblanding ved at stikke to fingre i vandet og gnide dem mod hinanden. Føles sæbeblandingen glat og fedtet, er den perfekt.

Er vinduerne meget fedtet kan du med fordel tilsætte en smule salmiakspiritus. Det opløser fedt og snavs. Vær dog opmærksom på, at få luftet ud efterfølgende (salmiakspiritus dufter ikke ligefrem af lavendel).

Tip 2 – Rigtigt gummi

Har du den rigtige skraber og gummi?

Vinduesskrabere kan købes i mange priskvaliteter, og den dyreste er ikke nødvendigvis den bedste for dig. Det kan dog godt betale sig, ikke at gå efter den billigste. Det er gummiet på din skraber, der er vigtig. Gummi af dårlig kvalitet kan lave striber på vinduet. Køb derfor ikke det billigste vinduesskraber, når du skal vælge gummi.

Tip 3 – Øvelse er vejen frem

Det tager tid at opnå det perfekte resultat første gang

Det kræver mange timers øvelser at opnå en perfekt vinduespolering i første hug. Fortvivl derfor ikke, hvis du må tørre vinduet over en ekstra gang. Husk nu at øvelse gør mester.

God arbejdslyst!

Vil du have flere gode tips? Se f.eks. 3 tips til et godt arbejdsmiljø eller få 4 gratis værktøjer til rengøringsbranchen.

Del artikel

Har du hørt det nyeste?

Ved at indtaste e-mail og klikke jo tak, tillader du at vi må sende information om nye blogindlæg samt nyhedsbreve til dig.

Du kan til enhver tid afmelde dig igen. Vi deler aldrig dine kontaktoplysninger med andre.